Teraviljapadjakesed liidavad hommisöögihelveste ja snäkkide häid omadusi

Teraviljapadjakesed täidisega 250g

Teraviljapadjakesed on Maris Gildeni sortimendis olnud juba alates aastast 2002 ja Nielseni turu-uuringute järgi on tegemist ühe kõige enam müüva tootega kategoorias hommikuhelbed, Eesti jaekauplustes.

Kuidas kreem padjakese sisse saab?

Teraviljapadjakesed nagu tavaliselt ka teised hommikuhelbed, toodetakse seadmes, mis kuumutab suure rõhu all lühikese aja (mõne sekundi) vältel teraviljades oleva tärklise õhuliseks krõmpsuvaks hõrgutiseks. Täidiskreemi ei kuumutata, see pumbatakse padjakese sisse moodulis, mis asub vahetult pärast kuumutuskambrit. See toimub nii lühikese aja jooksul, et krõmpsuv ümbris jõuab veel tagasi kokku liituda selliselt, et kreemi sisestamise kohalt “ei jää padjakesele isegi armi.”

Kuumutuskambrist väljudes meenutab padjakeste pooltoodang kujult lõputult pikka ussi, mis juhitakse läbi ratasnoa alt. Nuga lõikab “ussi” peaaegu läbi, padjakesed jäävad servast üksteise külge kinnitatuks õhukese riba kaudu. Seejärel läbivad “ussid” tunnelahju, kus toode veidi kuivab ning õhukesed kinnitusribad purunevad sealjuures iseenesest. Seejärel toode jahtub ning see pakendatakse juba padjakeste kujul.

Hommikusöök või snäkk?

Väike Väänik brändi on meie hommikuhelbed olnud alles üsna lühikest aega. Algselt kandsid teraviljapadjakesed nimetust “Hommikusöögipadjakesed” ning müüsime neid väikepandis, kaaluga 100g. Kuigi müüginumbrid olid ilusad, hakkasime saama üha rohkem viiteid selle kohta, et lisaks hommikusöögilauale on meie padjakesed armastatud ka lihtsalt snäkina.

Testisime neid vihjeid oma töötajate ja nende tutvusringkondade peal, ning need leidsid ka kinnitust. Ligikaudu pooled kliendid tarbivad meie padjakesi muul moel, kui piima või jogurtiga segatuna hommikusöögiks. Tõenäoliselt tuleb siin kasuks mõnus kreemitäidis, mis padjakestele mõnusa pehme viimistluse annab ning neid ei ole kuiv niisama paljalt süüa. Niimoodi saigi toode endale tunduvalt universaalsema nimetuse: Teraviljapadjakesed.

 

Väike Väänik teraviljapadjakesed

Teraviljapadjakesed hommikusöögilauas

Teraviljapadjakesed tooteinfo:

Koostisosad: riisijahu, rapsiõli, maisitärklis, lõssipulber, kaerajahu, nisujahu, sool, suhkur, vaniljeekstrakt, emulgaator: sojaletsitiin.

Toiteväärtus 100g kohta:
Energia: 1890 kJ / 450 kcal;
Rasv: 18 g
millest küllastunud rasvhapped: 2,3 g
Süsivesikud: 66 g
millest suhkrud: 35,5 g
Valgud: 7,5 g
Kiudained: 4,1 g
Sool: 0,5 g

Toatemperatuuril, avamata pakendis on teraviljapadjakesed säilivad kuni 270 päeva.

Teraviljapadjakesed on saadaval kauplustes:

maximaCOOP Selver grossi toidukaubad